РЕЗУЛЬТАТИ

ПЛАН ПЕРЕВІРОК

ЯК ПЕРЕВІРЯЄМО

Як правильно обрати продукти у супермаркеті?

0 0

Здавалося б, що може бути простіше, аніж обрати продукти в магазині? Але у цьому питанні є купа підводних каменів, про які і поговоримо.

  1. Перше, на що треба звертати увагу при виборі продуктів, це етикетка, на якій вказаний термін придатності, склад продукту, виробник. Також там вказується інформація про те, за якими нормативними документами товар був виготовлений. Етикетка має бути написана мовою тієї країни, в якій реалізується продукт.
  2. По-друге, треба оглянути зовнішній вигляд самого товару: чи не має на ньому якихось пошкоджень, надривів упаковки.
  3. Звертайте увагу на температуру в холодильниках. Продукти, що швидко псуються, мають охолоджуватися до +2 +6. Але є винятки. Наприклад, червона ікра і деякі види риби зберігаються при -2-4. У цілому, температура в холодильнику має відповідати тій, яка вказана на упаковці товару.
  4. Практично всі продукти, які ми бачимо на прилавках, містять харчові добавки. Їх вміст позначається спеціальним кодом, перед яким стоїть буква «Е». Код, що починається на 1 – означає наявність барвників, 2 – консервантів, 3 – антиокислювачів, 4 – стабілізаторів, 5 – емульгаторів, 6 – підсилювачів смаку і запаху. Буква «Е» означає Європа. Чотиризначний індекс свідчить про зміст підсолоджувачів. Якщо ви дотримуєтеся здорового харчування, то вміст у вашому раціоні оброблених продуктів має бути мінімальним.

Як обрати фрукти та овочі

  1. Обирайте сезонні овочі та фрукти. Так ви зможете бути впевнені у їх якості. При вирощуванні у теплицях використовуються пестициди, які можуть бути шкідливі для здоров’я.
  2. Обирайте фрукти та овочі, які виглядають природньо. Ідеально рівні плоди – перша ознака того, що, скоріш за все, їх змащували воском чи або парафіном.

Як обрати м’ясо

  1. Колір м’яса – основний показник його свіжості. Хороша яловичина має бути червоною, свинина – рожевою, телятина схожа на свинину, але більш рожева, баранина схожа на яловичину, але має більш темний колір.
  2. Огляньте поверхню м’яса. Невеличка шкірка – нормальне явище. А от слизу не має бути. Проведіть долонею по м’ясу – якщо рука залишилась чистою, то м’ясо свіже.
  3. Понюхайте м’ясо. Приємний запах – гарна ознака свіжості продукту.

Як обрати рибу

  1. Понюхайте рибу: свіжа має запах моря. Запах приємний та не різкий. А якщо риба пахне рибою – скоріш за все продукт не свіжий.
  2. Подивіться на очі риби. У свіжої риби очі чисті та випуклі, а зябра яскраві та рожево-червоні.
  3. Натисніть на риб’яче брюхо – на ньому не повинні залишатися ямки. Якщо рибину покласти на долоню, вона буде лежати рівно, а в несвіжої риби, що починає тухнути, хвіст і голова повиснуть.

Бажаємо вам вдалих покупок!




Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

ВГОРУ