РЕЗУЛЬТАТИ

ПЛАН ПЕРЕВІРОК

ЯК ПЕРЕВІРЯЄМО

Правда чи міф: дріжджова випічка викликає бродіння у шлунку

0 0

Що ми знаємо про дріжджі, окрім того, що їх додають при випіканні хлібу? Останнім часом з’явилося багато міфів стосовно них. Головною легендою, що ходить серед населення – те, що дріжджова випічка викликає бродіння у кишківнику. Давайте розберемося, де в цьому правда, а де вигадка.

Що таке дріжджі? Дріжджі – це одноклітинні гриби. Вони викликають бродіння. Їх застосовують у пивоварінні, хлібопеченні, виноробстві, виробництві молочних продуктів та ін.

Не варто боятися дріжджів у хлібі. Так, випічка викликає бродіння в кишківнику. Та справа не в дріжджах, а в простих вуглеводах, які містяться в хлібі у великих кількостях. Вуглеводи дійсно можуть викликати бродіння, особливо при генетичному дефіциті ферментів, які їх розщеплюють. Тому рішення – чи вживати хлібобулочні вироби, – слід приймати, спираючись на добавки, які може містити хліб (цукор, поліпшувачі смаку та ін.), а також на власні індивідуальні особливості переносимості вуглеводів.

А самі ж дріжджі, тільки-но потрапили до печі, у температуру вище 180 градусів, одразу ж гинуть. І навіть якщо уявити, що вони можуть вижити при таких температурах, то потрапити до людського організму дріжджі просто не зможуть через свої великі розміри. 




Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

ВГОРУ