РЕЗУЛЬТАТИ

ПЛАН ПЕРЕВІРОК

ЯК ПЕРЕВІРЯЄМО

Правда чи міф. Термофільні дріжджі пригнічують кишкову мікрофлору

0 0

Уже кілька років не вщухають пристрасті по “термофільним дріжджам”. Зараз важко сказати, хто придумав цей термін та поширив інформацію про їхню шкоду для організму, та він прижився в інтернет-середовищі. Тож, розберемося що з цього правда, а що міф.

Термофільні дріжджі природнім шляхом не відтворюються. Їх використовують при випіканні хліба, пивоварінні. В перекладі з грецької – «термофільні» – ті, що люблять тепло. Температурний максимум термофіла – 110 за Цельсієм. Якщо уявити температуру 500 градусів, при якій начебто живуть спори «термофільних дріжджів». При 60 відбувається повна денатурація білка, після 90 – нуклеїнових кислот. А після 190 градусів починає розкладатися глюкоза.

Отже, що ж відбувається при випічці дріжджового хліба? Випічка хліба відбувається при температурі від 200 градусів і вище. При такому нагріванні всі дріжджі гинуть. Усі. Без винятку. Тож, розмови про те, що термофільні дріжджі пригнічують мікрофлору кишківника – це неправда.

 




Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

ВГОРУ