Ось і настала така довгоочікувана весна! Але тепла погода прийшла в компанії з авітамінозом та слабкістю імунітету. Особливо це позначається на дітях. Що робити з нестачею вітамінів ранньою весною, які продукти варто їсти у першу чергу – про це поговоримо.
Харчування дітей має бути багате білками (м’ясо та риба повинні входити до меню щодня), а також вітамінами. Дуже корисні фруктові соки, зелений чай. Не зайвим буде ввести в дитячий раціон мед – він багатий на вітаміни, активні речовини та мікроелементи.
Додайте до раціону дитини квашену капусту – вона містить багато вітаміну С. Якщо ви помітили млявість і блідість у своєї дитини – скоріш за все в неї знижений гемоглобін внаслідок нестачі заліза. На допомогу прийдуть гранати, свіжі яблука, морква. До речі, гризти морквину просто так не дуже корисно. Радимо вживати її у вигляді салату. В моркві міститься провітамін А, який засвоюється тільки тоді, коли морква заправлена сметаною або будь-яким іншим соусом, що містить жир.
Щоб покращити пам’ять дитини, варто давати їй салати із свіжої капусти. Якщо ж ваша дитина проводить багато часу за комп’ютером, їй просто необхідні продукти, що містять бета-каротин: морква, помідори, червоний перець. А для поповнення вітамінів групи В обов’язкове вживання молочних продуктів, яєць та риби, особливо морської капусти.