Чи любите ви домашній йогурт? Приготувати його тепер дуже просто. Достатньо мати лише закваску, молоко та солодкі добавки.
Закваска – відносно новий на нашому ринку продукт і дуже корисний! Продукти, зроблені з використанням заквасок, відновлюють мікрофлору кишківника та посилюють імунітет.
Дієтологи кажуть, що у випадку із кисломолочною продукцією “чим більше – тим краще” цілком виправдано. Корисні бактерії не пропадають в організмі, а працюють на його благо. Потрапляючи до кишківника, вони починають очищати його від шлаків, покращують роботу всього шлунково-кишкового тракту.
Сухі закваски представляють собою ліофілізовані мікроорганізми, тобто висушені особливим способом. При цьому мікроорганізми занурюються в анабіоз і можуть перебувати у “сплячці” до року! Потрапляючи в молоко, бактерії прокидаються і починають розмножуватися. В результаті їх життєдіяльності ми і отримуємо “живий” кисломолочний продукт.
Різні закваски відрізняються наборами видів бактерій, що входять до складу.
Від цього залежить:
- час і температура приготування продукту;
- смак і консистенція готового продукту;
- дієтичні та лікувально-профілактичні властивості продукту;
- назва готового продукту (кефір, йогурт …).
Якщо є проблеми з травленням, ослаблений імунітет, тьмяне волосся, ламкі нігті, то потрібно вибирати закваски за змістом бактерій і показниками якості.
80% імунітету людини формується в кишківнику за допомогою мікрофлори, яка складається з живих і дружніх організму бактерій. Йдеться про лакто-і біфідобактерії, які ще з молоком матері заповнюють кишківник одразу після народження і залишається там протягом усього життя.
Біфідобактерії протистоять поширенню інфекцій, що забезпечують засвоєння корисних речовин. Лактобактерії виробляють молочну кислоту і речовини з дією антибіотиків, які знищують шкідливі бактерії. Але нерегулярне харчування, порушення режиму сну, консерванти, деякі ліки і алкоголь призводять до загибелі корисних бактерій і руйнують природний захисний бар’єр організму. І найсмачнійший засіб відновити бактерії – домашній йогурт.