РЕЗУЛЬТАТИ

ПЛАН ПЕРЕВІРОК

ЯК ПЕРЕВІРЯЄМО

Користь плавленого сиру

0 0

Плавлений сир – улюблена страва багатьох з нас. Та мало кому відомі його корисні властивості та особливості.

Існує кілька видів плавленого сиру:

  • ковбасний,
  • скибковий;
  • пастоподібний.

Основу будь-якого з них складають плавлені тверді та напівтверді сичужні сири різних сортів. Також у склад сиру можуть входити вода, вершкове масло, вершки, суха молочна сироватка і білок, сир, рослинні олії, сіль, спеції та наповнювачі, у тому числі солодкі.

На відміну від твердих сирів, плавлені легко і практично повністю засвоюються організмом і не так сильно впливають на рівень холестерину у крові. Завдяки мінеральному складу, продукт добре впливає на стан кісток, нігтів та волосся, зміцнює їх і сприяє здоровому росту.

Плавлений сир багатий кальцієм, фосфором, натрієм і магнієм, містить вітаміни: A, B6, B9, B12, D, E. До його складу входить також безцінний для організму білок казеїн, а також насичені жирні кислоти.

Залежно від виду продукту вміст білку у 100 г може бути від 10 до 20 г, жирність сиру становить від 30 до 60% (і навіть більше). Ось тому і калорійність 100 г плавлених сирів коливається від 220 до 360 ккал.

Плавлений сир – продукт поживний, його корисно їсти на сніданок, оскільки жири, що входять до його складу, є джерелом енергії для організму. Білок використовується практично у всіх процесах, що забезпечують життєдіяльність людини. Білок плавленого сиру містить всі незамінні амінокислоти, що не виробляються в організмі і повинні надходити ззовні.

 




Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

ВГОРУ