РЕЗУЛЬТАТИ

ПЛАН ПЕРЕВІРОК

ЯК ПЕРЕВІРЯЄМО

Соняшникова олія та її види

0 0

З рослинних олій соняшникова – найпопулярніша у нашій країні. А за обсягами споживання – мабуть, випереджає і вершкове масло. І це не дивно. Саме соняшник – сировина для виробництва – легко вирощується у багатьох кліматичних зонах практично у всіх регіонах нашої країни, а виробництво олії з нього – процес добре відпрацьований і налагоджений.

До складу соняшникової олії входять:

  • рослинні жири, що значно легше засвоюються організмом, ніж тваринні;
  • жирні кислоти – стеаринова, лінолева, арахінова та деякі інші. Вони вкрай необхідні організму для нормальної побудови різних клітин і тканин, для роботи нервової і кровоносної систем;
  • вітаміни А і D. Перший підтримує зір та імунну систему, другий – гарний стан кісток і шкіри;
  • токоферол або вітамін Е – один з найважливіших антиоксидантів, захисник організму від раку і процесів старіння. Соняшникова олія містить токоферолу більше, ніж будь-які інші рослинні олії. Навіть у популярній оливковій олії вітаміну Е у 12 разів менше.

При цьому в складі соняшникової олії, як і в будь-якій рослинній, абсолютно немає холестерину. Це робить його практично єдиною альтернативою вершковому маслу для тих, хто страждає від атеросклерозу або гіперхолестеринемії. І пам’ятайте, що холестерину в соняшниковій олії не може бути в принципі. Нехай великі штампи на етикетках пляшок вас не схиляють переплатити за дорогу марку: навіть свіжовіджатий продукт на заводі не містить ані краплі холестерину.Існує два види соняшникової олії: рафінована та нерафінована. Нерафінована, через мінімальний вплив у процесі виробництва, зберігає всі біологічно активні речовини, необхідні для організму людини. Домішки, що залишаються у ньому, надають особливий, дуже приємний смак та аромат. Соняшникова нерафінована олія дуже корисна. Вона сприяє поліпшенню роботи клітин головного мозку і нервової тканини.Рафінована олія – це очищена рослинна олія без запаху і смаку. Колір цієї олії прозорий світло-жовтий, при зберіганні продукту не з’являється жодного осаду. Велика перевага рафінованої олії – істотна економія при використанні: і коштує недорого, і витрачається економно. Рафіновану соняшникову олію використовують для смаження і тушування. І оскільки вона не дає продуктам зайвого запаху, це прекрасний варіант для фритюру.




Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

ВГОРУ