РЕЗУЛЬТАТИ

ПЛАН ПЕРЕВІРОК

ЯК ПЕРЕВІРЯЄМО

Як визначити якість твердого сиру?

0 0

Ідеальний сир має бути тільки з молока, закваски та солі. Проте зараз такий склад продукту зустрічається вкрай рідко. Та все ж намагайтеся обирати без таких добавок, як карагенан (Е-407), арбоксіметілцеллюлоза (Е-466), каротини (Е-160a, b), барвник «сонячний захід» (Е-110).

Маркування – також важливий елемент, який потрібно обов’язково враховувати при покупці сиру. Написи «сирний продукт» та інші, співзвучні слову «сир», вводять багатьох покупців в оману. Радимо не обирати такого роду продукт, так як це вже не натуральний сир і містить в своєму складі рослинні жири та інші замінники. Завжди переглядайте склад, щоб знати, що ви купуєте насправді. 

Обираючи твердий сир, уважно подивіться на нього та понюхайте та пощупайте. Ці ознаки можуть свідчити про погану якість:

– наявність зморшок, нерівностей, тріщин і інших дефектів;

– пухка, крихка і потріскана консистенція (низька якість або підмороження). Подивіться уважно на краї – вони не повинні бути рваними;

– запліснявілість і тухлість (ознаки псування), сальність (ознака вмісту пальмової олії). Наявність цвілі допустимо тільки у спеціальних сортів, в звичайному ж сирі – це буде ознакою псування;

– вспучуваність кірки (утворення бактерій);

– наявність білуватого нальоту або іншої мікрофлори – явна ознака псування;

– товстий підкорковий шар;

– зріз сиру з нерівномірним тьмяним забарвленням або занадто світлий. Правильний сир має бути жовтого кольору.  Порада: остерігайтеся яскраво-вираженого жовтого кольору, вивчайте склад;

– нерівномірно розподілені очі (дірочки): в одному місці вони дрібні, в іншому – великі;

– вологість або наявність крапель на поверхні сиру говорить про його ненатуральність – у складі  міститься рослинний жир (особливо він проявляється при кімнатній температурі або при натисканні). У деяких сортах при розтині сиру невелика кількість вологи допускається.

Пробуючи твердий сир на смак, переконайтеся, щоб не було ніяких поскрипувань на зубах (незруйновані молочні білки). Також сир не повинен бути пересоленим або солодкуватим. Звичайно, багато що залежить від конкретного сорту.

Щоб бути впевненим у якості сиру, обирайте сир з “Добрим знаком”. Сир “Російський Класичний” ТМ “Шостка” перевірено в європейських лабораторіях.




Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

ВГОРУ