Кетчуп – смачний і якісний продукт тільки у тому випадку, якщо він відповідає всім стандартам якості.
У США для кетчупу діє особливий «стандарт якості». Його було прийнято у 1848 році за вимогою обурених громадян, які отруїлися неякісним соусом. Проблему вирішили однією унікальною офіційною постановою – довжина томатної доріжки, що витікає з перевернутої пляшки за 30 секунд повинна дорівнювати 14 см. Не більше і не менше.
Ми ж пропонуємо вам дотримуватися більш традиційних методів, обираючи кетчуп, і звернути увагу на декілька особливостей:
1) Надійність виробника. Поцікавтеся з офіційних ресурсів компаній про впровадження на виробництві міжнародних стандартів якості та безпечності (ISO 22000:2005).
2) Склад. Обирайте кетчуп з найбільшим відсотком сухих речовин у складі. Це перший показник, що у рецептуру кетчупу додали більше томатів. Загалом відсоток томатної пасти може варіюватися у межах 25-40%.
3) Колір. Класичні рецептури кетчупу мають насичений червоний колір. Характерний для томатів , рівномірний по всій масі, але у жодному випадку не темно-коричневий або бурий. А от якщо у кетчупі є шматочки спецій – то вони мають відповідати своєму натуральному кольору (шматочки часнику – білі, петрушка – зелена і т.д). Якщо всі спеції червоного кольору – знайте, у кетчупі є барвники.
4) Запах. Характерний для томатів та доданих спецій.
5) Звертайте увагу на термін придатності, умови зберігання у торговій точці (вони мають відповідати зазначеним на упаковці). Не забувайте також про умови зберігання кетчупу після відкриття упаковки.
6) У складі кетчупу завжди присутній цукор. Його кількість безпечна для здоров’я і нормується стандартами.
6) А от чого не варто боятися, так це водяних крапель, які збираються у вигляді декількох крапель на кришечці. Вони з’являються під час відкриття упаковки кетчупу.
Будьте уважні! Обирайте перевірену якість!