Вишневий сік не користується у нас такою популярністю, як яблучний або апельсиновий, так як деякі люди знають про його користь, і не всім подобається його смак. Однак виявилося, що вишневий сік відноситься до найбільш корисним і цінним, а рівень поживних речовин і антиоксидантів в ньому набагато вище, ніж у соках інших фруктів і ягід. Наприклад, у чорниці або суниці – дуже корисних ягодах, бета-каротину майже в 20 разів менше, ніж у вишнях. Особливо багаті корисними речовинами і вітамінами ягоди темного забарвлення.
Склад вишневого соку
Досить випити одну склянку свіжого вишневого соку, щоб отримати стільки корисних речовин, скільки міститься в 25 порціях соку різних овочів і фруктів, які теж мають досить багатий склад. Тим не менш, вишневий сік виявився лідером в цьому сенсі: у ньому містяться органічні кислоти і цукри, дубильні речовини, харчові волокна і пектини, вітаміни А, Е, С, РР, вітаміни групи В, кальцій, калій, натрій, магній, фосфор, залізо.
Користь вишневого соку
Завдяки своїм вираженим антиоксидантним властивостям сік ягід вишні покращує обмінні процеси в організмі і надає загальнозміцнюючу дію. Високий вміст фолієвої кислоти і заліза робить його корисним засобом при недокрів’ї – про це знали ще цілителі Стародавньої Греції.
До речі, фолієва кислота разом з вітамінами групи В попереджає розвиток атеросклерозу і гіпертонії. Вагітним жінкам вишневий сік необхідний, так як при нестачі фолієвої кислоти можуть розвинутися різні патології плоду.
При низькому гемоглобіні вишневий сік також дуже ефективний, якщо у жінок занадто сильні кровотечі при місячних, то відновитися можна з допомогою вишневого соку. Речовини, що містяться в соку вишні, сприяють зміцненню стінок кровоносних судин, попереджаючи їх пошкодження і можливість крововиливу.
Вишневий сік входить до складу напоїв ТМ “Соковинка”, перевірених “Добрим знаком”