РЕЗУЛЬТАТИ

ПЛАН ПЕРЕВІРОК

ЯК ПЕРЕВІРЯЄМО

Технологія створення хрустких смаколиків

0 0

Якщо ви ласун, вам напевно цікаво, як виробникам солодощів вдається робити свою продукцію настільки різноманітною, незвичайною й улюбленою. Існує безліч технологій, з яких екструзія – найяскравіша, адже цей складний термін визначає метод приготування хрустких ласощів – «Мажор», «Бам-Бук».

У чому фішка екструзії?

Фішка екструзії – не тільки в хрусткому, незабутньому смаку солодощів, а й у тому, що така технологія дозволяє краще зберегти корисні речовини інгредієнтів і навіть знезаражує шкідливу мікрофлору. Навіть старе добре випікання не може з нею зрівнятися. Поживні речовини стають набагато доступнішими, наприклад, крохмаль розпадається на прості цукри, протеїни піддаються денатурації, у бобових дезактивуються непоживні речовини. При цьому амінокислоти і вітаміни не руйнуються – завдяки короткотривалості процесу. Також інноваційна технологія допомагає зробити продукцію ще різноманітнішою. Експериментувати зі смаком солодощів стає набагато простіше!

Як відбувається екструзія?

Завдяки спеціальному котлу із супермішалкою та величезній розмелювальній машині завдовж у кілька метрів відбувається магія екструзії, тобто фактично це вичавлювання тіста через фільєру (спеціальну міцну форму). Хитромудра, на перший погляд, конструкція чимось нагадує м’ясорубку. Наприклад, у котел з одного боку завантажується тісто, всередині маса термічно й механічно оброблюється, а в кінці – продукт вичавлюється.

Які інгредієнти використовуються?

Оскільки екструзія надає можливість експериментувати, технологи використовують сухі матеріали: рисове, пшеничне або картопляне борошно. Ці інгредієнти попередньо змішуються в кондиціонері з водою або гарячою водяною парою, іншими добавками (сіль, какао-порошок), далі суміш підігрівається. Потім усі компоненти піддаються визначеному за тривалістю впливу температури, а також механічному впливу. Температура в екструдері (котлі) створюється при розмішуванні, тобто механічною енергією. Цікаво, що в залежності від виду борошна вдається отримати різні за текстурою ласощі. Скажімо, продукти з рисового борошна виходять дещо твердішими, але якщо додати більше пшеничного, тісто стане м’якішим.

Скільки налічується стадій обробки сировини?

Екструзія об’єднує в одному процесі п’ять стадій: теплову обробку, стерилізацію, збільшення обсягу, подрібнення і змішування, зневоднення. На кожному етапі продукція поліпшується й перевіряється.

Екструзія – не тільки оригінальні солодощі, які обожнюють як дорослі, так і діти. Екструзія – технологія, яка дарує людям радість, а разом із нею – незвичайний смак і поживні речовини.




Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

ВГОРУ